Ви є тут

Метод і результати селекції гетерозисних гібридів кавуна столового

Автор: 
Бритік Ольга Анатоліївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U004479
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ВСТУП.
РОЗДІЛ 1. БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ СЕЛЕКЦІЇ ГЕТЕРОЗИСНИХ ГІБРИДІВ КАВУНА
СТОЛОВОГО……
1.1. Стан досліджень по гетерозису рослин в історичному аспекті
1.2. Перспективи розвитку досліджень по гетерозису рослин
1.3. Використання біологічних явищ у селекції на гетерозис
1.4. Ботанічна класифікація та біологічні особливості кавуна, які
використовуються при отриманні гетерозисних гібридів F………
1.5. Генетичні маркери для ідентифікації гетерозисних гібридів кавуна
.
РОЗДІЛ 2. УМОВИ, МАТЕРІАЛ І МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ
ДОСЛІДЖЕНЬ.
2.1. Грунтово - кліматичні
умови.
2.1.1.
Ґрунти.
2.1.2. Кліматичні
умови
2.1.3.
Агротехніка
2.2. Вихідний матеріал та методика проведення досліджень
РОЗДІЛ 3. МОРФО-БІОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА СЕЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ
3.1. Характеристика материнських
форм.
3.2. Характеристика
тестерів
РОЗДІЛ 4. ОЦІНКА КОМБІНАЦІЙНОЇ ЗДАТНОСТІ СЕЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ КАВУНА
СТОЛОВОГО
4.1. Комбінаційна здатність тестерів та материнських форм кавуна за загальною
урожайністю
4.2. Комбінаційна здатність тестерів та материнських форм кавуна за довжиною
вегетаційного періоду
4.3. Комбінаційна здатність тестерів та материнських форм кавуна за вмістом
сухої
речовини
РОЗДІЛ 5. ПРОЯВ КІЛЬКІСНИХ ОЗНАК ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ У ГІБРИДІВ ПЕРШОГО
ПОКОЛІННЯ
5.1. Ступінь домінантності та гетерозисний ефект у гібридів F за ознакою
«загальна
урожайність»
5.2. Ступінь домінантності та гетерозисний ефект у гібридів F за кількістю
днів від сходів до початку достигання плодів.
5.3. Ступінь домінантності та гетерозисний ефект у гібридів F за вмістом сухої
речовини в плодах кавуна столового.
РОЗДІЛ 6. УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ СТВОРЕННЯ
ГЕТЕРОЗИСНИХ ГІБРИДІВ КАВУНА СТОЛОВОГО…
6.1. Створення гетерозисних гібридних популяцій кавуна з використанням
материнських ліній моноеційного типу
6.1.1. Розсадник вихідного матеріалу.
6.1.2. Розсадник самозапилених
ліній.
6.1. Розсадник гібридизації
6.1. Розсадник оцінки комбінаційної здатності самозапилених
ліній
6.1. Конкурсне
сортовипробування
6.1.6. Виробниче
сортовипробування
6.1.7. Розмноження материнських і батьківських ліній.
6.1.8. Створення гетерозисних гібридних популяцій.
6.2. Вибір оптимальної схеми розміщення материнської і батьківської форм при
отриманні гібридного насіння
РОЗДІЛ 7. ОСНОВНІ РЕЗУЛЬТАТИ СЕЛЕКЦІЇ ГІБРИДІВ КАВУНА
7.1. Характеристика створених гібридів кавуна столового
7.2. Результати виробничої перевірки створених гібридів кавуна
7.3. Створення моноеційної лінії кавуна столового
УЗАГАЛЬНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕНЬ.
ВИСНОВКИ.
ПРАКТИЧНІ
РЕКОМЕНДАЦІЇ.
ДОДАТКИ
СПИСОК