ЗМІСТ
Вступ
Розділ 1.Рослини роду клен - перспективні джерела отримання БАР1.1. Ботанічна характеристика найпоширених видів клену1.2. Хімічний склад представників роду клен1.3. Застосування представників роду Клен в медичній практиці.1.4. Застосування рослин роду Клен в інших галузях народного господарства
Висновки до
розділу 1
Розділ 2. Вивчення хімічного складу сировини рослин роду клен.2.1. Короткі відомості про прилади, методи і реактиви2. Дослідження якісного складу БАР в сировині к.ясенолистого, к. звичайного та к.польового.
2.3.Дослідження ліпофільних фракцій листя, кори та насіння к. ясенолистого.
2.4. Виділення основних груп біологічно активних речовин із сировини рослин роду клен,
розділення їх на індивідуальні компоненти та встановлення їх структури
2.4.1. Виділення основних груп БАР із листя та кори к. ясенолистого та к. звичайного,
розділення їх на індивідуальні компоненти
2.4.2. Встановлення будови виділених речовин з сировини к. ясенолистого та к. звичайного
Висновки до
розділу 2.
Розділ 3. Кількісний вміст основних груп БАР в сировині деяких представників роду клен та субстанціях к.ясенолистого.
3.1. Визначення елементного складу сировини к.ясенолистого, субстанцій з цих видів сировини в порівнянні з грунтом.
3.2.Визначення кількісного вмісту кислоти аскорбінової в сировині деяких представників роду клен
3.3. Встановлення кількісного вмісту суми органічних кислот в листі к. польового, к. звичайного та к. ясенолистого та густому екстракті клену ясенолистого
3.4. Визначення кількісного вмісту ряду груп фенольних сполук в сировині деяких представників роду клен та субстанціях к. ясенолистого.
3.4.1. Встановлення кількісного вмісту суми окиснюваних фенолів в сировині к. польового, к. звичайного та к. ясенолистого та субстанціях з сировини клену ясенолистого
3.4.2. Встановлення кількісного вмісту суми гідроксикоричних кислот в сировині к. польового, к. звичайного та к. ясенолистого та субстанціях з сировини к. ясенолистого
3.4.3. Встановлення кількісного вмісту суми флавоноїдів в сировині к. польового, к. звичайного та к. ясенолистого та субстанціях з сировини клену ясенолистого
3.4.4. Встановлення кількісного вмісту суми катехінів в сировині к. польового, к. звичайного та к. ясенолистого та субстанціях з сировини к. ясенолистого.
3.4.5. Встановлення кількісного вмісту дубильних речовин в сировині к. польового, к. звичайного та к. ясенолистого та субстанціях з сировини к. ясенолистого.
3.5. Встановлення ряду числових показників ліпофільних фракцій сировини к. ясенолистого
Висновки до
розділу 3
Розділ 4. Розробка технології отримання густих екстрактів з листя та кори к.ясенолистого.
4.1. Визначення ряду технологічних параметрів екстракції сировини к.ясенолистого.
4.1.1. Вибір оптимального розчинника для екстрагування БАР сировини к.ясенолистого.
4.1.2. Оптимізація процесу отримання густого екстракту з листя к. ясенелистого
4.2. Розробка оптимальної технології отримання густих екстрактів листя та кори к. ясенолистого
Висновки до
розділу 4.
Розділ 5. Стандартизація рослинної сировини і субстанцій, визначення аспектів біологічної активності.
5.1. Визначення основних числових показників сировини к. ясенолистого.
5.1.1.Визначення числових показників листя к. ясенолистого5.1.2. Визначення числових показників кори к. ясенолистого5.2. Визначення основних числових показників густих екстрактів з листя та кори к. ясенолистого.
5.2.1. Визначення числових показників густого екстракту листя к. ясенолистого
5.2. Визначення числових показників густого екстракту кори к. ясенолистого
5.3. Дослідження різних аспектів біологічної активності субстанцій к. ясенолистого 5.3.1.Дослідження антимікробної активності густих екстрактів листя та кори к. ясенолистого.
5.3.2.Вивчення цитотоксичної дії субстанцій к. ясенолистого5.3.3. Вивчення імуномоделюючої активності субстанцій з листя та кори к.ясенолистого
5.3.4. Вивчення сперміцидної дії субстанцій з листя та кори к.ясенолистого.
Висновки до
розділу 5.Висновки.Список
- Київ+380960830922