ЗМІСТ
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ……………………………………….
ВСТУП………………………………………………………………………
РОЗДІЛ 1. СУЧАСНІ АСПЕКТИ СТВОРЕННЯ гомеопатичних ЛІКАРСЬКИХ засобів ДЛЯ
застосування у дерматології…
1.1.
Фармакотерапія дерматологічних захворювань……………………
1.2.
Сучасне лікування алергічного контактного дерматиту та
доцільність застосування гомеопатичного методу лікування даної
патології……………………………………………………………….
1.3.
Продукти бджільництва як перспективні речовини для
застосування у дерматології…………………………………………
1.4.
Доцільність використання гомеопатії при лікуванні дерматологічних захворювань
шкіри………………………………………………
1.5.
Аналіз гомеопатичних препаратів на фармацевтичному ринку
України………………………………………………………………….
ВИСНОВКИ…………………………………………………………………
РОЗДІЛ 2. ОБҐРУНТУВАННЯ ЗАГАЛЬНОЇ КОНЦЕПЦІЇ ТА
МЕТОДІВ досліджень…………………………………………………
2.1.
Вибір загальної методології досліджень……………………………
2.2.
Об’єкти досліджень……………………………………………………
2.3.
Методи досліджень…………………………………………………….
2.3.1.
Вивчення загальних показників……………………………
2.3.2.
Ідентифікація діючих речовин та мазі “Апі-дерма”……….
2.3.3.
Кількісне визначення мазі “Апі-дерма” та її компонентів.
РОЗДІЛ РОЗРОБКА складу та ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ лікарської гомеопатичної
мазі………………………………….
3.1.
Дослідження по розробці оптимального складу гомеопатичної мазі під умовною
назвою “Апі-дерма”…………………………………….
3.1.1.
Обґрунтування введення отрути бджолиної до складу
гомеопатичної мазі…………………………………………
3.1.1.1.
Вивчення розміру частинок отрути бджолиної методом
електронної мікроскопії……………………………………
3.1.1.2.
Технологія приготування матричної настойки отрути
бджолиної…………………………………………………….
3.1.1.3.
Вибір кількості матричної настойки отрути бджолиної
у складі мазі на підставі фармакологічних досліджень….
3.1.2.
Обгрунтування введення настойки прополісу до складу гомеопатичної
мазі…………………………………………
3.1.3.
Обґрунтування природи олійної фази у складі мазі……….
3.1.4.
Обґрунтування вибору типу мазевої основи……………….
3.2.
Розробка і обґрунтування технології виготовлення мазі
“Апі-дерма”……………………………………………………………
3.2.1.
Розробка технології виробництва мазі “Апі-дерма”……….
3.2.1.1.
Виготовлення мазі “Апі-дерма” в умовах аптек………….
3.2.1.2.
Виробництво мазі “Апі-дерма” у промислових умовах….
ВИСНОВКИ…………………………………………………………………
РОЗДІЛ 4. Розробка методик СТАНДАРТИЗАЦІЇ та
дослідження стабільності гомеопатичної мазі
“АПІ-ДЕРМА” та її компонентів……………………………………
4.1.
Розробка методик ідентифікації активних компонентів та гомеопатичної
мазі………………………………………………………………
4.1.1.
Ідентифікація матричної настойки отрути бджолиної
та мазі “Апі-дерма”…………………………………………
4.1.1.1.
Фізико-хімічні дослідження матричної настойки отрути
бджолиної……………………………………………………
4.1.1.2.
Якісні реакції на основні групи біологічно активних
сполук матричної настойки отрути бджолиної та
мазі “Апі-дерма”…………………………………………….
4.1.2.
Ідентифікація матричної настойки прополісу та
мазі “Апі-дерма”…………………………………………….
4.1.3.
Фізико-хімічні дослідження олії горіха волоського……….
4.2.
Розробка методик кількісного аналізу діючих речовин та мазі
“Апі-дерма”……………………………………………………………
4.2.1.
Кількісне визначення активності фосфоліпази А і комплексу ГАГГ у зразках
субстанції отрути бджолиної, її матричній настойці та мазі
“Апі-дерма”………………………
4.2.2.
Кількісне дослідження a-токоферолу в олії горіха волоського та гомеопатичній
мазі “Апі-дерма”………………….
4.2.3.
Кількісне визначення фенольних сполук у матричній
настойці прополісу та мазі “Апі-дерма”……….………….
4.2.4.
Кількісне визначення гліцерину у матричній настойці
отрути бджолиної…………………………………………….
4.3.
Вивчення однорідності мазі “Апі-дерма” і величини рН……………
4.4.
Вивчення маси вмісту туби……………………………………………
4.5.
Структурно-механічні властивості мазі………………………………
4.6.
Вивчення стабільності препарату “Апі-дерма”………………………
ВИСНОВКИ…………………………………………………………………
РОЗДІЛ 5. Фармакологічні ДОСЛІДЖЕННЯ препарату
“AПi-ДЕРМА”……………………………………………………………….
5.1.
Вивчення протизапальної активності гомеопатичної
мазі “Апі-дерма”………………………………………………………
5.2.
Вивчення впливу гомеопатичної мазі “Апі-дерма” на перебіг
алергічного запалення лапи у щурів викликаного введенням
% розчину яєчного білка у повному ад’юванті Фрейда……………
ВИСНОВКИ…………………………………………………………………
ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ…………………………………………………….
ДОДАТКИ…………………………………………………………………….
СПИСОК
- Киев+380960830922