Ви є тут

Механізми захисту дріжджів Saccharomyces cerevisiae від стресу під впливом слабких органічних кислот

Автор: 
Абрат Олександра Богданівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005039
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
Перелік умовних скорочень
Вступ
Розділ 1. Огляд літератури
1.1. Слабкі органічні кислоти: застосування та метаболізм
1.2. Вплив слабких органічних кислот на клітини S. cerevisiae
1.3. Механізми захисту S. сerevisiae від кислотного стресу
1.3.1. Роль транспортних білків у захисті від СОК
1.3.1.1. Н+-АТФаза плазматичної мембрани
1.3.1.2. АВС-транспортери
1.3.2. Антиоксидантний захист
Розділ 2. Матеріали і методи досліджень
2.1. Штами дріжджів S. cerevisiae та реактиви
2.2. Умови культивування S. cerevisiae та індукція стресу
2.3. Визначення кількості клітин з пошкодженою
мітохондріальною ДНК
2.4. Реєстрація виходу флуоресцеїну з клітин дріжджів
2.5. Визначення вмісту карбонільних груп білків, активностей ферментів
та концентрації білка
2.6. Статистична обробка експериментальних даних
Розділ 3. Результати досліджень та їх обговорення
3.1. Підбір умов культивування S. cerevisiae
3.2. Роль білка Pdr у захисті S. сerevisiae від стресу, спричиненого
оцтовою та пропіоновою кислотами
3.2.1. Вивчення виходу флуоресцеїну з клітин дріжджів
3.2.2. Вплив низьких значень рН та оцтової кислоти на швидкість
виходу флуоресцеїну
3.2.3. Вплив пропіонової кислоти на швидкість виходу флуоресцеїну
3.2.4. Виживання клітин S. cerevisiae за дії оцтової та пропіонової кислот
3.3. Роль антиоксидантної системи у відповіді дріжджів S. cerevisiae на
кислотний стрес
3.3.1. Вміст карбонільних груп білків, активність антиоксидантних
ферментів та виживання дріжджів за дії оцтової кислоти
3.3.2. Вплив попередньої обробки пероксидом водню на виживання
дріжджів за дії оцтової кислоти
3.3.3. Вплив пропіонової кислоти на вміст карбонільних груп білків,
активність антиоксидантних ферментів та виживання S. cerevisiae
3.3.4. Пошкодження мітохондріальної ДНК під дією оцтової
та пропіонової кислот
Аналіз і узагальнення результатів досліджень
Висновки
Список