ЗМІСТ
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬВСТУП.
Розділ КОРОТКА БОТАНІЧНА ХАРАКТЕРІСТИКА, ХІМІЧНИЙ СКЛАД ТА ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕДСТАВНИКІВ РОДУ ECHINACEA MOENCH (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ).
1.1.Коротка ботанічна характеристика представників роду Echinacea Moench
1.2.Географічне поширення та культивування.1.3.Хімічний склад1.3.1.Вуглеводи1.3.2.Фенольні сполуки.1.3.3.Азотовмісні речовини.1.3.4.Ефірна олія.1.3.5.Інші сполуки1.4.Застосування в медичній практиці та інших галузях народного господарства
ВИСНОВКИ ДО
РОЗДІЛУ 1
Розділ ВИДІЛЕННЯ КОМПЛЕКСІВ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН З ТРАВИ ТА КОРЕНІВ ЕХІНАЦЕЇ БЛІДОЇ
2.1.Короткі відомості про прилади, методи і реактиви.2.2.Дослідження якісного складу біологічно активних речовин.
2.2.1.Визначення вуглеводів.2.2.1.1.Визначення вільних та зв'язаних цукрів.2.2.1.2.Виявлення полісахаридів2.2.1.3.Виявлення пектинових речовин.2.2.2.Виявлення вільних амінокислот.2.2.3.Виявлення фенольних сполук.2.2.3.1.Виявлення дубильних речовин2.2.3.2.Виявлення гідроксикоричних кислот2.2.3.3.Виявлення флавоноїдів.2.2.4.Виявлення кумаринів2.2.5.Виявлення сапонінів2.3.Дослідження ліпофільних речовин.2.3.1.Отримання ліпофільної фракції.2.3.1.1.Хроматографічне визначення хлорофілів та каротиноїдів
2.3.1.2.Дослідження якісного складу ліпофільних речовин з використанням тривимірної флюоресцентної спектроскопії
2.4.Дослідження якісного складу ефірної олії хромато-мас-спектрометричним методом
2.5.Виділення окремих груп біологічно активних речовин і встановлення їх структури.
2.5.1.Похідні коричної кислоти.2.5.2.Похідні кумарину.2.5.3.Флавоноїди.2.5.3.1.Флавони.2.5.3.2.Флавоноли2.5.3.3.Глікозиди кемпферолу.2.5.3.4.Глікозиди кверцетину.2.5.4.Терпеноїди2.5.5.Стерини.2.5.6.Хлорофіли.2.5.7.Меланін.2.6.Методики дослідження.ВИСНОВКИ ДО
РОЗДІЛУ 2
Розділ ВИЗНАЧЕННЯ КІЛЬКІСНОГО ВМІСТУ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН В СИРОВИНІ ЕХІНАЦЕЇ БЛІДОЇ
3.1.Визначення вуглеводів3.1.1.Кількісне визначення загального вмісту полісахаридів
3.1.2.Фракціонування полісахаридів3.1.3.Спектрофотометричне визначення фруктозанів
3.2.Кількісне визначення амінокислот3.2.1.Кількісне визначення амінокислот за допомогою амінокислотного аналізатора.
3.2.2.Кількісне визначення амінокислот спектрофотометричним методом
3.3.Визначення ліпофільних речовин3.3.1.Визначення кількісного вмісту жирних кислот методом ГРХ
3.3.2.Визначення кількісного вмісту каротиноїдів та хлорофілів.
3.3.3.Визначення кількісного вмісту токоферолів
3.4.Визначення фенольних сполук3.4.1.Кількісне визначення вмісту гідроксикоричних кислот
3.4.2.Кількісне визначення вмісту ехінакозиду.3.4.3.Кількісне визначення вмісту флавоноїдів.3.4.4.Визначення кількісного вмісту меланіну3.4.5.Визначення кількісного вмісту окиснювальних поліфенолів
3.5.Кількісне визначення вмісту аскорбінової кислоти.3.6.Вивчення елементного складу3.7.Визначення кількісного вмісту ефірної олії та її компонентного складу
3.7.1.Визначення кількісного вмісту ефірної олії3.7.2.Визначення кількісного вмісту компонентів ефірної олії
ВИСНОВКИ ДО
РОЗДІЛУ 3
Розділ СТАНДАРТИЗАЦІЯ ДОСЛІДЖУВАНОЇ СИРОВИНИ, ОДЕРЖАННЯ ТА СТАНДАРТИЗАЦІЯ СУХОГО ЕКСТРАКТУ, ДІЄТИЧНОЇ ДОБАВКИ "ІМУНОЗАХИСТ" ТА ДОСЛІДЖЕННЯ ЇХ ФАРМАКОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ.
4.1.Стандартизація трави ехінацеї блідої4.2.Стандартизація коренів ехінацеї блідої.4.3.Одержання та стандартизація сухого екстракту з коренів ехінацеї блідої
4.3.1.Одержання сухого екстракту з коренів ехінацеї блідої.
4.3.2.Стандартизація сухого екстракту з коренів ехінацеї блідої
4.4.Одержання та стандартизація дієтичної добавки "Імунозахист".4.4.1.Одержання таблеток з екстрактом коренів ехінацеї блідої "Імунозахист"
4.4.2.Стандартизація дієтичної добавки "Імунозахист".
4.5.Дослідження біологічної активності сухого екстракту з коренів ехінацеї блідої та дієтичної добавки "Імунозахист"
4.5.1.Визначення гострої токсичності.4.5.2.Вивчення антимікробної активності.4.5.3.Вивчення протизапальної активності4.5.4.Вивчення адаптогенної активності.4.5.5.Вивчення репаративної активностіВИСНОВКИ ДО
РОЗДІЛУ 4ВИСНОВКИДОДАТКИСПИСОК
- Київ+380960830922