Ви є тут

Розробка та застосування ефективної технології хіміко-термічної обробки виробів у порошкових сумішах

Автор: 
Літус Катерина Олександрівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005853
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ВСТУП.
РОЗДІЛ 1. СУЧАСНИЙ СТАН ТЕОРЕТИЧНИХ РОЗРОБОК ТА ВИКОРИСТАННЯ АЗОТУВАННЯ І БОРУВАННЯ У ПРОМИСЛОВОСТІ.
1.1. Основні процеси, що відбуваються при хіміко-термічній обробці
1.2. Азотування сталей і сплавів1.2.1. Закономірності утворення азотованих шарів на залізі та сталі1.2.2. Класифікація видів та методів азотування.1.2.3. Азотування титанових сплавів.1.3. Борування.1.3.1. Механізм формування борованого шару.1.3.2. Класифікація і методи борування.1.3.3. Класифікація борованих шарів.1.3.4. Бороазотування сталей1.4. Підсумок та постановка задачі.
РОЗДІЛ 2. МАТЕРІАЛ ДОСЛІДЖЕННЯ Й МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТУ
2.1. Досліджувані матеріали для ХТО.2.1.1. Азотування.2.1.2. Борування2.2. Застосовані середовища для ХТО. 2.2.1. Середовища для азотування2.2.2. Середовища для борування.2.3. Технологічні режими проведення ХТО.2.4. Методи дослідження структур і властивостей
РОЗДІЛ 3. СТРУКТУРА, ВЛАСТИВОСТІ АЗОТОВАНИХ ШАРІВ ТА ТЕХНОЛОГІЯ АЗОТУВАННЯ В СЕРЕДОВИЩІ МЕЛАМІНУ
3.1. Вплив кількості меламіну на товщину шару та мікроструктуру при азотуванні в герметичних контейнерах.
3.2. Вибір оптимальної температури азотування сталей у контейнерах
3.2.1. Глибина азотованого шару.3.2.2. Твердість азотованого шару3.2.3. Зміна мікроструктури залежно від температури азотування .3.3. Вибір оптимальної тривалості процесу при азотуванні сталей в контейнерах
3.4. Циклічне азотування в контейнері з додаванням меламіну3.5. Формування дифузійного шару при азотуванні в обмазці.3.6. Фазовий склад азотованих сталей.3.7. Визначення коефіцієнта дифузії азоту залежно від ступеня легування сталей
Висновки.
РОЗДІЛ 4. АНАЛІЗ ВПЛИВУ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ХТО НА ФОРМУВАННЯ СТРУКТУРИ ТА ТВЕРДІСТЬ АЗОТОВАНОГО ШАРУ ТИТАНОВОГО СПЛАВУ ВТ-1
4.1. Вибір оптимальної температури азотування титанового сплаву 4.2. Вибір оптимальної тривалості азотування титанового сплаву4.3. Визначення коефіцієнтів дифузії азоту в нітриді титану і ?-твердому розчині
Висновки.
РОЗДІЛ 5. БОРУВАННЯ ВИРОБІВ, ДОСЛІДЖЕННЯ ЇХ ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПІСЛЯ РОЗРОБЛЕНИХ СПОСОБІВ ХТО ТА ОЦІНКА ЇХ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ
5.1. Склад обмазки для борування сталевих виробів.5.2. Вибір оптимальних параметрів борування сталей при пічному нагріванні.
5.2.1. Вибір оптимальної температури борування сталей.5.2.2. Аналіз формування структур при боруванні різних сталей5.2.3. Вплив часу борування на товщину і твердість борованого шару.
5.3. Вибір оптимальних параметрів борування сталей з обмазок при індукційному нагріванні
5.4. Ефективний коефіцієнт дифузії бору при пічному нагріванні в розробленій обмазці.
5.5. Аналіз формування дифузійних шарів при бороазотуванні сталі ХНМА
5.6. Вплив різних видів хіміко-термічної обробки на мікрокрихкість поверхневого шару легованої сталі.
5.7. Вплив азотування та борування на корозійну стійкість сталей5.8. Вплив азотування та борування на зміну розмірів зразків та зносостійкість сталей
5.9. Техніко-економічна оцінка ефективності нових технологій азотування та борування.
5.9.1. Техніко-економічна оцінка нової технології азотування сталевих виробів у порівнянні з промисловим газовим азотуванням
5.9.2. Техніко-економічна оцінка борування з обмазки при пічному нагріві сталевих виробів у порівнянні з промисловим .
5 Впровадження результатівВисновкиВИСНОВКИСПИСОК