Ви є тут

Чутливі елементи тонкоплівкових сенсорів газових середовищ для харчової промисловості

Автор: 
Чохань Марія Іванівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U003955
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ЗМІСТ………………………………………………………………………….
ВСТУП…………………………………………………………………………
РОЗДІЛ 1. ФІЗИКО-ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ РОЗРОБКИ
ТА ЗАСТОСУВАННЯ НАПІВПРОВІДНИКОВИХ СЕНСОРІВ
ДЛЯ МОНІТОРИНГУ ГАЗОВИХ СЕРЕДОВИЩ У ХАРЧОВІЙ
ПРОМИСЛОВОСТІ…………………………………………………………
1.1. Хіміко-біологічні процеси, які супроводжують порушення
якості продуктів харчування тваринного походження……………………
1.2. Фізико-хімічні процеси взаємодії газів з поверхнею твердого
тіла……………………………………………………………………………
1.3. Огляд напівпровідникових сенсорів газових середовищ для
харчової промисловості…………………………………
1.3.1. Резистивні газові сенсори……………………………………….
1.3.2. Газові сенсори на основі МДН-структур………………………
1.3.3. Газові сенсори на основі бар’єра Шотткі………………………
1.3.4. Газові сенсори на основі гетеропереходу …………………….
1.3.5. Оптичні газові сенсори……………………………………………
1.4. Cучасні сенсорні пристрої розпізнавання запахів………………………
1.5. Висновки з літературного огляду і постановка задачі досліджень……
РОЗДІЛ 2. МЕТОДИ ВИГОТОВЛЕННЯ І ДОСЛІДЖЕННЯ
СЕНСОРНИХ ПЛІВОК НА ОСНОВІ НЕОРГАНІЧНИХ
ТА ОРГАНІЧНИХ НАПІВПРОВІДНИКІВ…………………………………
2.1. Огляд методів препарування газочутливих тонких плівок……………
2.1.1. Фізичні аспекти методу термовакуумного напилення…………
2.1.2. Технологічні основи отримання тонких плівок
органічних напівпровідників……………………………………………
2.1.3. Умови і технологічні параметри вирощування плівок
неорганічних напівпровідників…………………………………………
2.2. Технологія електрохімічного осадження сенсорних плівок
електропровідних полімерів…………………………………………………
2.3. Фізичні та фізико-хімічні методи дослідження структури і
властивостей напівпровідникових сенсорних матеріалів……………….
2.3.1. Рентгеноструктурний аналіз……………………………………
2.3.2. Дослідження структури і морфології
напівпровідникових плівок……………………………………………
2.3.3. Вимірювання питомого електроопору і температурної
залежності провідності напівпровідників……………………………
2.3.4. Дослідження оптичних властивостей сенсорних
матеріалів…………………………………………………………………
2.3.5. Дослідження сенсорних властивостей
напівпровідникових плівок……………………………………………
2.4. Речовини і матеріали, які використовувались для отримання
сенсорних плівок……………………………………………………………
2.4.1.Органічні напівпровідники……………………………………….
2.4.2. Спряжені електропровідні полімери……………………………
2.5.Висновки до
розділу ……………………………………………………
РОЗДІЛ 3. ФІЗИКО-ТЕХНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
НАПІВПРОВІДНИКОВИХ СЕНСОРНИХ МАТЕРІАЛІВ………………
3.1.Структура і властивості сенсорних плівок на основі
неорганічних напівпровідників………………………………………………
3.2. Структура і властивості тонких плівок органічних
напівпровідників………………………………………………………………
3.3. Органічні напівпровідники на основі спряжених
поліаміноаренів…………………………………………………………….
3.4. Висновки до
розділу ……………………………………………………
РОЗДІЛ 4. РОЗРОБКА ЧУТЛИВИХ ЕЛЕМЕНТІВ
РЕЗИСТИВНИХ СЕНСОРІВ ДЛЯ МОНІТОРИНГУ
ГАЗОВИХ СЕРЕДОВИЩ У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ…………
4.1.Технологічні властивості резистивних сенсорів на основі
оксиду цинку для визначення вмісту етанолу у харчових продуктах….
4.2. Резистивні сенсори кисню на основі діоксиду титану……………….
4.3. Чутливі елементи резистивних сенсорів на основі
органічних напівпровідників………………………………………………
4.4. Висновки до
розділу …………………………………………………
РОЗДІЛ 5. РОЗРОБКА ЧУТЛИВИХ ЕЛЕМЕНТІВ ОПТИЧНИХ
СЕНСОРІВ НА ОСНОВІ ОРГАНІЧНИХ НАПІВПРОВІДНИКІВ………
5.1. Чутливі елементи оптичних сенсорів на основі пентацену
для харчової промисловості………………………………………
5.2. Сенсори візуального контролю свіжості продуктів
тваринництва у процесі їх зберігання……………………………………
5.3. Оптичні сенсори на основі поліамінофенолу…………………………
5.4. Розробка гнучких елементів оптичних сенсорів для
моніторингу якості продуктів тваринництва……………………………….
5.5. Висновки до
розділу …………………………………………………
ОСНОВНІ РЕЗУЛЬТАТИ ТА ВИСНОВКИ………………………………
СПИСОК