Ви є тут

Особливості відбору пробіотичних культур роду Lactobacillus для створення препаратів і продуктів різного призначення

Автор: 
Дехтяренко Наталія Віталіївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005686
129 грн
Додати в кошик

Вміст

Зміст
Перелік умовних позначень, скорочень і термінів
Вступ
розділ Огляд літератури
1.1. Критерії відбору пробіотичних культур
1.2. Ідентифікація лактобактерій, перспективних для створення пробіотичних
препаратів і продуктів
1.3. Антагоністична активність, як критерій відбору пробіотичних штамів
1.4. Адгезивний потенціал, як критерій відбору пробіотичних штамів
1.5. Відбір пробіотичних штамів на основі їх імунологічних властивостей
1.6. Стійкість лактобактерій до дії хіміотерапевтичних препаратів, як критерій
відбору пробіотичних штамів
1.7. Сезонні зміни біологічної активності лактобактерій, як критерій відбору
продуцентів пробіотиків
розділ матеріали і методи дослідження
2.1. Матеріали дослідження
2.2. Методи дослідження
2.2.1. Виділення та ідентифікація об’єктів дослідження
2.2.2. Методи визначення антагоністичних властивостей лактобактерій
2.2.3. Методи визначення адгезивних властивостей лактобактерій
2.2.4. Методи визначення літичної чутливості клітин лактобактерій
2.2.5. Методи визначення імунологічних властивостей
2.2.6. Визначення чутливості лактобактерій до хіміотерапевтичних препаратів
2.2.7. Дослідження сезонних змін фізіолого-біохімічних властивостей куль-тур
лактобактерій
2.2.8. Обробка експериментальних даних
розділ Ідентифікація, визначення антагоністичних і адгезивних властивостей
потенційних продуцентів
3.1. Ідентифікація лактобактерій
3.2. Антагоністичні властивості клітин лактобактерій
3.2.1. Визначення спектру антимікробної дії базових культур L. delbrueckii
subsp. lactis LE і L. rhamnosus LB
3.2.2. Антагоністична активність ліофілізованої біомаси базових культур
при використанні різних кріопротекторів
3.2.3. Антагоністична дія ліофілізованої біомаси культур L. delbrueckii
subsp. lactis LE і L. rhamnosus LB відносно збудників запальних захворювань
ЛОР-органів
3.3. Антагонізм продуктів метаболізму лактобактерій
3.3.1. Антагоністичні властивості продуктів метаболізму базових культур L.
delbrueckii subsp. lactis LE і L. rhamnosus LB
3.3.2. Вплив складу поживного середовища на антагоністичні властивості
продуктів метаболізму лактобактерій
3.4. Адгезивні властивості культур L. delbrueckii subsp. lactis LE і L.
rhamnosus LB
розділ Літична чутливість та імунологічна активність клітин лактобактерій,
вирощених на різних середовищах
4.1. Літична чутливість клітин лактобактерій
4.2. Імунологічна активність ферментних гідролізатів клітин лактобактерій
розділ Вплив хіміотерапевтичних препаратів на клітини лактобактерій
5.1. Дослідження дії антибіотиків
5.2. Дослідження дії цитостатиків
5.2.1. Вплив цитостатиків на штами L. delbrueckii subsp. lactis LE і L.
delbrueckii subsp.delbrueckii DSM
5.2.1.1. Дослідження можливості росту штамів в широкому діапазоні концентрацій
цитостатиків
5.2.1.2. Динаміка росту штамів після культивування з цитостатиками
5.2.1.3. Імунологічна активність клітин лактобактерій після культиву-вання з
цитостатиками
5.2.2. Впив цитостатиків на представників інших видів лактобактерій
5.2.2.1. Характер росту лактобактерій в широкому діапазоні концентра-
цій цитостатиків
5.2.2.2. Біологічні властивості культур лактобактерій після культиву-
вання з цитостатиками
розділ сезонні зміни деяких фізіолого - біохімічних властивостей
лактобактерій
Обговорення
висновки
пропозиції виробництву
Додаток а
Додаток б
Додаток в
Додаток г
Додаток д
Додаток е
Додаток ж
список