Ви є тут

Еколого-фізіологічні та морфологічні особливості мікроскопічних грибів, виділених з приміщень 4-го блоку Чорнобильської АЕС

Автор: 
Павличенко Анна Клаудіївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U001439
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. Огляд літератури
1.1. Оліготолератність ґрунтових мікроміцетів
1.1.1. Види мікроскопічних грибів, які здатні до росту в оліготрофних умовах
1.1.2. Морфологічні зміни у анаморфних грибів в оліготрофних умовах та умовах тривалого голодування
1.1.3. Засвоєння СО грибами в оліготрофних умовах
1.1.4. Засвоєння летючих органічних сполук мікроміцетами
1.1.5. Використання альтернативних джерел енергії грибами
1.2. Гриби, які здатні розвиватись на важкодоступних субстратах
1.2.1. Мікобіота кам'янистих та бетонних поверхонь
1.2.2. Видовий склад мікроміцетів, що уражують полімерні матеріали
1.2.3. Мікроскопічні гриби, що виділяють з поверхонь металу та скла
1.3. Зміни у видовому складі та фізіолого-біохімічних властивостях мікроскопічних грибів після Чорнобильської катастрофи
1.3.1. Мікобіота -км зони відчуження та приміщень -го блоку Чорнобильський АЕС
1.3.2. Експериментальні дослідження впливу іонізуючого опромінення і радіоактивних речовин на мікроміцети
РОЗДІЛ 2. Матеріали та методи досліджень
2.1. Об'єкти дослідження
2.2. Дослідження росту мікроміцетів, виділених з приміщень -го блоку ЧАЕС на рідких середовищах
2.2.1. Мікроміцети в умовах поверхневого культивування при різних концентраціях органічного вуглецю в поживному середовищі
2.2.2. Глибинне культивування мікроміцетів на середовищі Чапека
2.2.3. Визначення біомаси мікроміцетів
2.2.4. Визначення ростових характеристик досліджених мікроскопічних грибів у періодичній культурі
2.2.5. Визначення залишкового вмісту редукуючих цукрів в культуральній рідині
2.3. Дослідження морфології мікроскопічних грибів при рості в умовах поверхневого культивування на поживних середовищах з різними концентраціями глюкози
2.4. Визначення стійкості грибних культур до голодування
2.5. Вирощування мікроскопічних грибів на силікагельному середовищі
2.6. Культивування мікроміцетів для визначення гідролітичної ферментативної активності грибів
2.6.1. Визначення інуліназної, інвертазної, амілолітичної активностей
2.6.2. Визначення протеолітичної активності
2.6.3. Визначення ліполітичної активності
2.7. Визначення желатиназної активності
2.8. Визначення целюлозолітичної активності якісним методом
2.9. Визначення каталазної активності
2 Статистична обробка даних
РОЗДІЛ 3. Ріст та морфологія мікроміцетів на поживних середовищах з різними концентраціями глюкози
3.1. Ріст мікроміцетів, виділених з приміщень -го блоку ЧАЕС в умовах поверхневого культивування
3.2. Ріст мікроміцетів, виділених з приміщень -го блоку ЧАЕС в умовах глибинного культивування
3.3. Морфологічні особливості темнозабарвлених мікроскопічних грибів, виділених з приміщень -го блоку ЧАЕС
РОЗДІЛ 4. Стійкість до тривалого голодування мікроскопічних грибів та їх ріст на силікагельному середовищі
РОЗДІЛ 5. Ферментативна активність мікроскопічних грибів, виділених з приміщень -го блоку ЧАЕС
5.1. Активність деяких позаклітинних гідролаз у темнозабарвлених мікроскопічних грибів
5.2. Каталазна активність мікроскопічних грибів, виділених з приміщень об'єкту "Укриття"
ЗАКЛЮЧЕННЯ
ВИСНОВКИ
СПИСОК