Ви є тут

Стабілізація природного кольору продуктів переробки фруктів і овочів

Автор: 
Щербакова Тетяна Віталіївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005559
129 грн
Додати в кошик

Вміст

З М І С Т
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. Аналіз методів оцінки та способів
стабілізації кольору фруктово-овочевої сировини
1.1. Аналіз методів оцінки кольору харчових продуктів
1.2. Природні барвні речовини та вміст їх у рослинній сировини
1.3. Вплив різних факторів на колір рослинної сировини
під час її переробки
1.4. Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки
Висновки за
розділом
Розділ 2. ОБ’ЄКТИ ТА МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ
2.1. Характеристика об’єктів і матеріалів дослідження
2.2. Планування теоретичних і експериментальних робіт
2.3. Методи досліджень компонентного складу рослинної сировини
2.3.1. Хроматографічний метод визначення компонентного складу
каротиноїдів
2.3.2. Спектрофотометричне визначення поліфенольних сполук у
рослинній сировині
2.3.3. Методи вимірювання спектрів дифузного відбиття та розрахунку кольорових
характеристик рослинної сировини
2.3.4. Статистична обробка результатів досліджень
Висновки за
розділом
РОЗДІЛ 3. Вплив товарознавчо-технологічних факторів
на зміну кольору хлорофілвміщуючої сировини
під час її переробки
3.1. Зміна складу пігментів і кольору ревеню та аґрусу в залежності
від виду ботанічних та помологічних сортів
3.2. Вплив параметрів обробки на колір ревеню та аґрусу
3.3. Розробка способу стабілізації хлорофілу та кольору під час
переробки ревеню та аґрусу
Висновки за
розділом
РОЗДІЛ 4. Каротиноїди гарбуза та моркви, зміни їх кольору
під дією деяких чинників
4.1. Дослідження пігментного комплексу та кольору гарбуза і моркви
різних ботанічних сортів
4.2. Вплив різних чинників на формування кольору гарбуза та моркви
4.3. Дослідження стабілізуючої дії нового способу на каротиноїди
гарбуза та моркви та їх колір
Висновки за
розділом
РОЗДІЛ 5. Непластидні пігменти фруктів, вплив
їх на формування кольору рослинної сировини
5.1. Вплив складу поліфенольного комплексу на колір фруктів
5.2. Перетворення флавоноїдів плодів яблук та визначення способу
стабілізації їх кольору
5.3. Дослідження трансформації кольору плодів
вишні і сливи та визначення способу його стабілізації
Висновки за
розділом
РОЗДІЛ 6. Економічна ефективність способу стабілізації
кольору рослинної сировини
6.1. Маркетингове обґрунтування розробки нового продукту
6.2. Оцінка конкурентоспроможності продукції з рослинної сировини за
стабілізації кольору сировини
Висновки за
розділом
ВИСНОВКИ
ДОДАТКИ
ДОДАТОК А. Спектри відбиття зразків ревеню та аґрусу,
що підлягали тепловій обробці
ДОДАТОК Б. Деклараційні патенти, патенти на корисну модель
ДОДАТОК В. Експериментально отримані спектри відбиття зразків
гарбуза сорту Новинка та моркви сорту Шантане, що підлягали
тепловій обробці
ДОДАТОК Д. Хроматограми екстрактів каротиноїдів, вилучених
з гарбуза та моркви різних сортів
ДОДАТОК Е Спектри відбиття зразків гарбуза, оброблених
у відварах рослин
ДОДАТОК З. Структурні формули молекул
ДОДАТОК И. Вихідна інформація та результати
дослідження конкурентоспроможності продукції з рослинної сировини
ДОДАТОК К. Матеріали, що підтверджують участь у виставках
ДОДАТОК Л. Акти впровадження результатів досліджень
СПИСОК