Ви є тут

Біологічні властивості бацил та лактобактерій, перспективних для створення комплексного пробіотика

Автор: 
Штанько Таїсія Вікторівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
3409U002485
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬВСТУП
РОЗДІЛ 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ1.1. Роль умовно патогенних мікроорганізмів в процесі колонізації кишечника і розвитку дисбіотичних станів у людини1.1.1. Нормальна мікрофлора кишечника та її функції1.1.2. Дисбіотичні порушення та патологічна колонізація кишечника умовно патогенними мікроорганізмами - актуальні проблеми медицини1.2. Застосування пробіотичних препаратів у профілактиці і корекції порушень нормальних мікробіоценозів кишечника
РОЗДІЛ 2. МАТЕРІАЛИ І МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ 2.1. Об'єкти досліджень2.2. Методи досліджень
РОЗДІЛ 3. КОЛОНІЗАЦІЯ УМОВНО ПАТОГЕННИМИ МІКРООРГАНІЗМАМИ КИШЕЧНИКА НОВОНАРОДЖЕНИХ З ВИСОКИМ ПЕРИНАТАЛЬНИМ РИЗИКОМ
РОЗДІЛ 4. АНТИБІОТИКОРЕЗИСТЕНТНІСТЬ УМОВНО ПАТОГЕННИХМІКРООРГАНІЗМІВ4.1. Чутливість до антибіотиків штамів умовно патогенних мікроорганізмів, виділених у новонароджених з високим перинатальним ризиком4.2. Профілі антибіотикорезистентності умовно патогенних бактерій
РОЗДІЛ 5. БІОТЕХНОЛОГІЧНІ ОСНОВИ СТВОРЕННЯ КОМПЛЕКСНОГО ПРОБІОТИЧНОГО ПРЕПАРАТУ З БАЦИЛ ІЛАКТОБАКТЕРІЙ МЕТОДОМ ГЛИБИННОГО КУЛЬТИВУВАННЯ5.1. Антагоністична активність пробіотичних штамів бацил і лактобактерій,відібраних до складу комплексного препарату5.2. Фізіологічні властивості штамів L. plantarum R-A,B. subtilis та B. licheniformis в умовах глибинного культивування5.2.1. Розробка поживного середовища для культивування L.plantarum R-A5.2.2. . Культивування бактерій B. subtilis та B. licheniformis на розробленому середовищі для молочнокислих бактерій5.2.3. Ростові характеристики змішаної культури бактерій5.3. Вплив фізико-хімічних факторів на ріст L.plantarum R-A, B. subtilis та B. licheniformis 5.4. Добір композиційних співвідношень пробіотичних штамів L. plantarum R-A, B.subtilis та B. licheniformis для комплексногопрепарату
РОЗДІЛ 6. ЕФЕКТИВНІСТЬ КОМПЛЕКСНОГО ПРОБІОТИЧНОГО ПРЕПАРАТУ НА ОСНОВІ БАКТЕРІЙ РОДУ BACILLUS ТА LACTOBACILLUS В ДОСЛІДАХ IN VIVOАНАЛІЗ І УЗАГАЛЬНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕНЬВИСНОВКИСПИСОК