Ви є тут

Назви продуктів харчування, страв і напоїв в українській мові XIV-XVII століть

Автор: 
Яценко Сергій Адамович
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
3409U004322
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
Список використаних джерел та їхніх умовних позначень -
Скорочення назв мов, наріч і діалектів
Вступ
Розділ 1. Лексика на позначення продуктів харчування, страв і напоїв як об’єкт
етнологічного (етнографічного) та лінгвістичного дослідження -
1.1. Назви продуктів харчування, страв та напоїв як предмет етнологічного
(етнографічного) опису
-
1.2. Назви продуктів харчування, страв та напоїв як предмет лінгвістичних
студій -
Висновки до
розділу
-
Розділ 2. Назви продуктів харчування рослинного походження, страв із них та
найменування спецій
-
2.1. Гіперномени – назви продуктів харчування та страв
2.2. Назви зернових злаків, гречки та виробів з них
2.3. Назви зернобобових культур
-
2.4. Назви овочів і фруктів
-
2.5. Назви ягід
-
2.6. Назви грибів
2.7. Назви приправ і спецій
-
2.8. Назви жирів рослинного походження
2.9. Назви страв, основними компонентами яких є продукти харчування рослинного
походження
2 Назви виробів із тіста
-
21. Найменування печених виробів із тіста
22. Найменування страв із вареного й смаженого тіста -
Висновки до
розділу
-
Розділ 3. Назви продуктів харчування тваринного походження
та страв із них
3.1. Назви м’яса та м’ясних продуктів
-
3.2. Назви риб і страв із них
3.3. Назви молочних продуктів
3.4. Лексема яйце як назва продукту харчування та страви -
3.5. Назви жирів тваринного походження
-
3.6. Лексема мед як назва продукту харчування
-
Висновки до
розділу
-
Розділ 4. Назви напоїв
-
4.1. Гіперномени – назви напоїв
4.2. Назви хмільних напоїв
-
4.3. Назви нехмільних напоїв
Висновки до
розділу
-
Висновки
-
Покажчик аналізованих слів і словосполучень
Бібліографія
-
список