Ви є тут

Стан антиоксидантної системи в організмі коропа за різного вмісту селену і сірки у воді та раціоні

Автор: 
Станіславчук Ганна Вацлавівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005058
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ПЕРЕЛІК
УМОВНИПОЗНАЧЕНЬ
ВСТУП
РОЗДІЛ
ОГЛЯД
ЛІТЕРАТУРИ.
1.1. Біологічна роль селену та його значення у живленні
риб
1.2. Біологічна роль сірки та її значення у живленні
риб
1.3. Роль активних форм кисню і процесів ПОЛ у життєдіяльності риб.
1.4. Природні антиоксиданти. Жиророзчинні
антиоксиданти
1.5. Водорозчинні
антиоксиданти
1.6. Система фізіологічно активних фенольних
сполук.
1.7. Іони металів як про- і
антиоксиданти.
РОЗДІЛ
МАТЕРІАЛИ І МЕТОДИ
ДОСЛІДЖЕНЬ
2.1. Дослідження впливу різного рівня селену у воді на його накопичення в
тканинах та органах
коропа
2.2. Визначення вмісту макро- і мікроелементів в тканинах
коропа
2.3. Визначення вмісту продуктів ПОЛ в тканинах та органах
коропа
2.3.1. Визначення вмісту дієнових конўюгатів в досліджуваних тканинах
2.3.2. Визначення вмісту малонового діальдегіду в досліджуваних тканинах
2.3.3. Визначення вмісту гідропероксидів ліпідів у біологічних
тканинах.
2.4. Дослідження активності ферментів антиоксидантної системи в тканинах та
органах
коропа.
2.4.1. Визначення активності каталази в тканинах та органах
коропа.
2.4.2. Визначення активності супероксиддисмутази в тканинах та органах
коропа
2.4.3. Визначення активності глутатіонпероксидази в тканинах та органах
коропа
2.5. Визначення вмісту полі пептидів/білків в тканинах та органах
коропа
2.6. Визначення загального вмісту білків в тканинах та
органах.
2.7. Дослідження вмісту ліпідів та їх окремих класів у скелетних мўязах
коропа
2.8. Дослідження жирнокислотного складу скелетних мўязів
коропа
2.9. Дослідження інтенсивності синтезу білків у скелетних мўязах та
гепатопанкреасі
коропа.
2 Дослідження інтенсивності енергетичних процесів у мўязовій тканині та
гепатопанкреасі
коропа.
РОЗДІЛ
РЕЗУЛЬТАТИ ВЛАСНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
3.1. Вплив різного рівня селену у воді на його вміст в тканинах та органах
коропа
3.2. Вплив різного рівня селену у воді на вміст продуктів ПОЛ і активність
ферментів антиоксидантної системи в тканинах та органах
коропа
3.2.1. Вплив різного рівня селену у воді на вміст продуктів ПОЛ в тканинах та
органах однорічок
коропа.
3.2.2. Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах та органах
однорічок коропа за різного рівня селену у
воді
3.2.3. Вміст продуктів ПОЛ в тканинах та органах дворічок коропа за різного
рівня селену у
воді.
3.2.4. Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах та органах
дворічок коропа за різного рівня селену у
воді
3.3. Вплив різного рівня селену у воді на вміст макро- і мікроелементів в
тканинах та органах
коропа
3.4. Вміст продуктів ПОЛ та активність ферментів антиоксидантної системи у
тканинах та органах коропа за різного вмісту іонів сульфату у
воді.
3.4.1. Динаміка вмісту продуктів ПОЛ в тканинах та органах однорічок коропа за
різного вмісту іонів сульфату у
воді
3.4.2. Активність ферментів антиоксидантної системи в тканинах та органах
однорічок коропа за різного вмісту аніонів сірки у
воді.
3.4.3. Вміст продуктів ПОЛ в тканинах та органах коропа дворічного віку за
різного вмісту аніонів сірки у
воді.
3.4.4. Активність антиоксидантних ферментів в тканинах та органах коропа
дворічного віку за різного вмісту іонів сульфату у
воді
3.5. Вплив добавок натрій сульфату в раціоні дворічок коропа на синтетичні і
енергетичні процеси в печінці і скелетних
мўязах
3.6. Вплив добавок натрій сульфату до раціону дворічок коропа на синтез білків
у печінці і скелетних мўязах in
vitro
3.7. Вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад в печінці і скелетних мўязах
дворічок коропа за добавок натрій сульфату до їх
раціону.
РОЗДІЛ
УЗАГАЛЬНЕННЯ ТА ОБГОВОРЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ
ДОСЛІДЖЕНЬ………………………………………………………………….
ВИСНОВКИ
СПИСОК