Ви є тут

Біологічні особливості Ganoderma applanatum (Pers.: Wallr.) Pat. та G. lucidum (Curtis: Fr.) P. Karst. в культурі.

Автор: 
Круподьорова Тетяна Анатоліївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005828
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
Перелік умовних скорочень……………………………………….
ВСТУП…………………………………………………………………………….
Розділ 1. Загальна характеристика Ganoderma applanatum (Pers.: Wallr.) Pat. і
G. lucidum (CurtIS: Fr.) P. Karst., основні напрями їх дослідження в культурі,
лікарське значення (огляд літератури)………………………………………………………
Систематичне положення, морфологія, поширення G. applanatum
і G. lucidum…………………………………………………………….
Дослідження G. applanatum і G. lucidum у культурі………………….
Лікарське значення G. applanatum і G. lucidum…………………………
РОЗДІЛ 2. МАТЕРІАЛИ І МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ………………………
2.1. Об’єкти дослідження…………………………………………………….
2.2. Виділення чистих культур…………………………………………………
2.3. Дослідження генетичної різноманітності штамів G. applanatum і
G. lucidum…………………………………………….…………………….
2.4. Культивування на живильних середовищах……………………………
2.5. Вплив джерел живлення і фізико-хімічних факторів на ріст культур…
2.6. Біосинтетична активність культур….……………………………………
2.6.1. Антимікробна активність культур.………….…………………
2.6.2. Антивірусна активність культур……….………………
2.6.3. Aнтиоксидантнa активність культур.…………………………….
2.6.4. Ріст культур та синтез екзополісахаридів при глибинному
культивуванні……………………………
2.6.5. Дослідження мікроструктур вегетативного міцелію культур….
2.7. Аналіз хімічного складу біомаси G. lucidum ……………………………
2.8. Медико-біологічні дослідження біомаси G. lucidum .…………………
2.9. Статистична обробка результатів……………………………………….
Розділ 3. дослідження генетичної різноманітності штамів
G. applanatum І G. lucidum………………………….…………….……
Розділ 4. вплив джерел живлення і Фізико-хімічних факторів на ріст
культур…………………………………………….
4.1. Вплив джерел вуглецю та азоту на ріст культур………………………….
4.2. Вплив кислотності живильного середовища на накопичення
біомаси.…………………………………………………………………….
4.3. Вплив температури інкубації на ріст культур……………………….
4.3.1. Вплив температури на швидкість росту культур……………….
4.3.2. Вплив температури на життєздатність вегетативного
міцелію
культур
4.3.3. Вплив температури на морфологію колоній……………………
РОЗДІЛ 5. біосинтетична активність культур…………….….
5.1. Антимікробна активність культур……………………………….…
5.2. Антивірусна активність культур…………………………….…….…….
5.3. Антиоксидантна активність
культур.……….
5.4. Дослідження динаміки росту й синтезу екзополісахаридів
G. applanatum і G. lucidum на рідких середовищах…………………
5.5. Морфологія ростових форм й мікроструктури вегетативного
міцелію G. applanatum і G. lucidum у глибинній культурі……………
Розділ 6. хімічний склад І медико-біологічні Дослідження біомаси G. lucidum
……………….………………………………….
6.1. Хімічний склад міцеліальної маси G. lucidum …………………………
6.2. Медико-біологічні дослідження біомаси G. lucidum …………. …….
Висновки……………………………….………………………………….
Додаток А. Практичне застосування результатів………………….….….
Список