Ви є тут

Еколого-географічні фактори мінливості кількісних і якісних ознак рослин пшениці ярої та створення на цій основі сортів пшениці озимої

Автор: 
Голик Любов Миколаївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U002218
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
СПИСОК ПРИЙНЯТИХ СКОРОЧЕНЬ
ВСТУП.
РОЗДІЛ 1. МУТАГЕНЕЗ І ЙОГО РОЛЬ В СЕЛЕКЦІЇ РОСЛИН
(ОГЛЯД НАУКОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ)
1.1. Історія мутаційної селекції рослин
1.2. Стресові фактори середовища і їх вплив на розвиток
рослин пшениці.
1.3. Термічна дія на проростки - цінний метод у створенні вихідного матеріалу та сортів пшениці.
РОЗДІЛ 2. АГРОЕКОЛОГІЧНІ УМОВИ, МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ВИХІДНИЙ МАТЕРІАЛ.
2.1. Грунтово-кліматичні умови.
2.2. Методи проведення дослідження
2.3. Вихідний матеріал.
РОЗДІЛ 3. ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВУ ГОСПОДАРСЬКО-ЦІННИХ ОЗНАК У СОРТОЗРАЗКІВ ПШЕНИЦІ ЯРОЇ РІЗНОГО ЕКОЛОГО-ГЕОГРАФІЧНОГО ПОХОДЖЕННЯ В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
3.1. Вегетаційний період.
3.2. Стійкість рослин ярої м'якої пшениці до вилягання.
3.3. Стійкість сортозразків пшениці ярої м'якої проти основних грибних хвороб:
3.3.1. Бура іржа.
3.3.2. Борошниста роса
3.3.3. Комплексний імунітет
3.4. Продуктивність
3.4.1. Продуктивне кущіння
3.4.2. Кількість колосків у колосі.
3.4.3. Кількість зерен у колосі
3.4.4. Продуктивність колоса.
3.4.5. Маса зерен.
3.4.6. Маса зерна з одиниці площі.
3.5. Комплексна цінність зразків.
РОЗДІЛ 4. СТВОРЕННЯ ВИХІДНОГО МАТЕРІАЛУ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ З ЯРОЇ З ВИКОРИСТАННЯМ МУТАГЕННИХ ФАКТОРІВ.
4.1. Яровизація сортозразків ярої пшениці
4.2. Вплив осінніх умов на ріст і розвиток рослин М-М пшениці озимої м'якої, отриманих після яровизації насіння та його весняного вирощування
4.3. Вплив строків сівби на розвиток рослин М-М3.
РОЗДІЛ 5. ДОБІР ВИХІДНОГО МАТЕРІАЛУ ДЛЯ СТВОРЕНННЯ СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ.
5.1. Стійкість до вилягання
5.2. Зимостійкість
5.3. Стійкість проти хвороб
5.4. Якість зерна.
5.5. Продуктивність.
РОЗДІЛ 6. ХАРАКТЕРИСТИКА СОРТІВ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ М'ЯКОЇ, СТВОРЕНИХ НА ОСНОВІ ТЕРМІЧНОГО МУТАГЕНЕЗУ ТА ЇХ ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ
6.1. Характеристика сортів пшениці озимої м'якої, створених за допомогою термічного мутагенезу і занесених до Державного реєстру сортів рослин України.
6.2. Характеристика сортів пшениці озимої м'якої, переданих на Державне сортовипробування
6.3. Характеристика ліній пшениці озимої, які вивчаються в селекційних розсадниках лабораторії селекції інтенсивних сортів озимої пшениці МІП ім. В. М. Ремесла.
6.4. Характеристика сортів і ліній, створених методом гібридизації з залученням термічного мутагенезу
6.5. Економічна ефективність сортів пшениці озимої, створених методом термічного мутагенезу.
ВИСНОВКИ. ПРОПОЗИЦІЇ ДЛЯ ПРАКТИЧНОЇ СЕЛЕКЦІЇ. ДОДАТКИ. СПИСОК