Ви є тут

Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози із бурякової стружки шляхом електромембранної підготовки екстрагента

Автор: 
Захарченко Тетяна Миколаївна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
3409U002523
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ВСТУП .
РОЗДІЛ
СТАН І ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ НОВИХ ПРОГРЕСИВНИХ
ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ХАРЧОВИХ ТА ЦУКРОВИХ
ВИРОБНИЦТВАХ.
1.1. Основні технологічні процеси виробництва цукру-піску та
їх недоліки
1.2. Шляхи підвищення ефективності цукрового виробництва.
1.3. Іонообмінні та сорбційні процеси в цукровій промисловості
1.4. Мембранні процеси у виробництві цукру.
1.5. Електромембранні та електрохімічні методи в технологічних
процесах цукрового виробництва.
ВИСНОВКИ ТА ВИБІР НАПРЯМІВ ДОСЛІДЖЕНЬ.
РОЗДІЛ
ОБ`ЄКТИ, МЕТОДИ ТА МЕТОДИКИ ДОСЛІДЖЕНЬ
2.1. Лабораторна установка для одержання електромембранно
активованих водних розчинів.
2.2. Методики проведення експериментальних досліджень
процесу екстрагування сахарози
2.3. Лабораторна установка для визначення коефіцієнта дифузії
сахарози.
2.4. Методи дослідження фізико-хімічних властивостей
екстрагентів приготованих різними способами.
РОЗДІЛ
ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЕЛЕКТРОМЕМБРАННОЇ ОБРОБКИ
ЖИВИЛЬНОЇ ВОДИ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРОЦЕСУ
ЕКСТРАГУВАННЯ САХАРОЗИ ІЗ БУРЯКОВОЇ СТРУЖКИ.
3.1. Обґрунтування застосування електромембранної технології в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки.
3.2. Розробка способу підготовки експерименту з використанням електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки і одержання дифузійного соку підвищеної якості.
3.3. Дослідження ефективності видів екстрагентів з добавками електромембранно активованих водних розчинів при
екстрагуванні сахарози
3.4. Математичне оброблення результатів експериментальних досліджень
з метою визначення оптимальних витрат ЕАВР в процесі
екстрагування сахарози з бурякової стружки
3.5. Дослідження різних способів введення ЕАВР при одержанні
високоякісних екстрагентів дифузійного соку
3.6. Оптимізація процесу вилучення сахарози з бурякової стружки з використанням ЕАВР .
3.7. Вплив електромембранної обробки екстрагента на знецукрення
бурякової стружки
3.8. Вплив електромембранної обробки на мікробіологічну
забрудненість дифузійного соку.
3.9. Вплив електромембранної обробки на якісні показники
дифузійного і очищеного соків.
РОЗДІЛ
ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ЕЛЕКТРОМЕМБРАННОЇ ОБРОБКИ
ВОДНИХ РОЗЧИНІВ НА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
ЕКСТРАГЕНТА ТА ПРОЦЕС ДИФУЗІЇ САХАРОЗИ
4.1. Вплив електромембранно активованих водних розчинів на в?язкість технологічних середовищ.
4.2. Вплив електромембранно активованих водних розчинів на електропровідність екстрагентів
4.3. Вплив електромембранно активованих водних розчинів на процес
дифузії сахарози.
4.4. Дослідження механізму активації водних розчинів при
електромембранній обробці технологічних середовищ.
РОЗДІЛ
ЗАСТОСУВАННЯ СПОСОБУ ПІДГОТОВКИ ЖИВИЛЬНОЇ ВОДИ
ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ЕЛЕКТРОМЕМБРАННО АКТИВОВАНИХ
ВОДНИХ РОЗЧИНІВ ДЛЯ ІНТЕНСИФІКАЦІЇ ПРОЦЕСУ ЕКСТРА-
ГУВАННЯ САХАРОЗИ В БУРЯКОЦУКРОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ.
5.1. Особливості електромембранного процесу обробки водних
середовищ
5.2. Удосконалення процесів і апаратурного оформлення
електромембранної підготовки екстрагента для інтенсифікації
процесу екстрагування сахарози із бурякової стружки . .
5.3. Розробка апаратурно-технологічної схеми отримання
електромембранно активованих водних розчинів
5.4. Розробка апаратурно-технологічної схеми дифузійного відділення з електромембранною підготовкою екстрагента.
5.5. Основні технологічні і техніко-економічні показники процесу
екстрагування сахарози із бурякової стружки при застосуванні електромембранної активації екстрагента.
АНАЛІЗ І УЗАГАЛЬНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕНЬ.
СПИСОК