Ви є тут

Гігієнічна оцінка гербіцидів - похідних сульфонілсечовини та наукове обгрунтування регламентів їх безпечного застосування на зернових культурах

Автор: 
Карпенко Віктор Вікторович
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005983
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ПЕРЕЛІК СКОРОЧЕНЬ ТА УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ .ВСТУП
РОЗДІЛ 1. ТОКСИКОЛОГО-ГІГІЄНІЧНІ АСПЕКТИ ЗАСТОСУВАННЯ СУЛЬФОНІЛСЕЧОВИННИХ ГЕРБІЦИДІВ ПРИ ВИРОЩУВАННІ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР (аналітичний огляд літератури) .
1.1. Сучасні напрямки розвитку хімічного методу захисту зернових культур від бур'янів .
1.2. Особливості поведінки гербіцидів - похідних сульфонілсечовини в об'єктах довкілля .
1.3. Токсикологічна характеристика сучасних сульфонілсечовинних гербіцидів
РОЗДІЛ 2. ПРОГРАМА, ОБ'ЄКТИ ТА МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ .
РОЗДІЛ 3. ПОРІВНЯЛЬНА ТОКСИКОЛОГО-ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА СУЧАСНИХ ГЕРБІЦИДІВ З КЛАСУ ПОХІДНИХ СУЛЬФОНІЛ-СЕЧОВИНИ
3.1. Первинна токсикологічна оцінка гербіциду Аккурат 3.2. Гігієнічна класифікація метсульфурон-метилу, тріасульфурону, трибенурон-метилу, просульфурону, тритосульфурону та препаратів на їх основі за токсикологічними критеріями .
3.3. Обґрунтування допустимої добової дози просульфурону та тритосульфурону для людини .
РОЗДІЛ 4. РОЗРОБКА АНАЛІТИЧНИХ МЕТОДІВ ВИЗНАЧЕННЯ ЗАЛИШКОВИХ КІЛЬКОСТЕЙ ПРОСУЛЬФУРОНУ .
4.1. Використання високоефективної рідинної хроматографії для якісного та кількісного визначення просульфурону .
4.2. Визначення просульфурону методом тонкошарової хроматографії 4.3. Підготовка проб об'єктів довкілля та сільськогосподарської сировини до хроматографічного аналізу .
РОЗДІЛ 5. ОЦІНКА ПРОФЕСІЙНОГО РИЗИКУ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ДОСЛІДЖУВАНИХ ГЕРБІЦИДІВ НА ПОСІВАХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР
5.1. Обґрунтування гігієнічних нормативів тритосульфурону та просульфурону в повітрі робочої зони .
5.2. Вивчення умов праці при штанговому обприскуванні 5.3. Розрахунок професійного ризику при авіаційному застосуванні препаратів Пік WG та Аккурат .
5.4. Обґрунтування регламентів безпечного застосування досліджуваних сульфонілсечовинних гербіцидів на посівах зернових культур
РОЗДІЛ 6. ГІГІЄНІЧНА ОЦІНКА ПОВЕДІНКИ СУЛЬФОНІЛСЕЧОВИН-НИХ ГЕРБІЦИДІВ В ОБ'ЄКТАХ АГРОЦЕНОЗУ .
6.1. Динаміка залишкових кількостей досліджуваних гербіцидів у рослинах і ґрунті .
6.2. Оцінка екотоксикологічної небезпечності досліджуваних сульфонілсечо-винних гербіцидів
6.3. Гігієнічне нормування тритосульфурону і просульфурону у зерні хлібних злаків та кукурудзи
РОЗДІЛ 7. НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ГІГІЄНІЧНИХ НОРМАТИВІВ ПРОСУЛЬФУРОНУ ТА ТРИТОСУЛЬФУРОНУ В ОБ'ЄКТАХ ДОВКІЛЛЯ
7.1. Обґрунтування орієнтовно безпечних рівнів впливу в атмосферному повітрі .
7.2. Встановлення гранично допустимої концентрації у воді водойм 7.3. Гігієнічне нормування у ґрунті
РОЗДІЛ 8. ОБГОВОРЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕННЯВИСНОВКИСПИСОК