Ви є тут

Антиоксидантний захист у щурів за інтоксикації тетрахлорметаном та дії біомаси каротиновмісних дріжджів Phaffia rhodozyma.

Автор: 
Колісник Мар\'яна Іванівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U001349
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ.
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ.
1.1. Утворення активних метаболітів кисню у клітинах та їх роль у обміні речовин.
1.2. Система антиоксидантного захисту та її біологічне значення.
1.3. Каротиноїди: будова, властивості та вплив на метаболізм
1.4. Дріжджі Phaffia rhodozyma - продуценти каротиноїдів
РОЗДІЛ 2. ВИБІР НАПРЯМІВ ДОСЛІДЖЕНЬ, МАТЕРІАЛИ ТА МЕТОДИ ВИКОНАННЯ РОБОТИ.
2.1. Характеристика об'єкту дослідження та умови проведення
експериментів
2.2. Визначення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів
2.2.1. Дієнові кон'югати
2.2.2. Гідропероксиди ліпідів.
2.2.3. ТБК-позитивні продукти
2.3. Визначення карбонільних груп білка.
2.4. Вимірювання концентрації молекул середньої маси.
2.5. Визначення активності ферментів
2.5.1. Супероксиддисмутазна активність.
2.5.2. Каталазна активність
2.5.3. Глутатіонпероксидазна активність.
2.5.4. Амінотрансферазна активність.
2.6. Визначення загальної антиоксидантної активності
2.7. Визначення відновленого глутатіону.
2.8. Вимірювання вмісту вітамінів А та Е.
2.9. Визначення концентрації білка у гомогенатах тканин.
Статистична обробка результатів.
РОЗДІЛ 3. РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ
3.1. Стан системи антиоксидантного захисту у печінці, головному мозку та
серці щурів при згодовуванні їм ?-каротину та біомаси дріжджів
Р.rhodozymа
3.1.1. Процеси перекисного окиснення ліпідів та білків у органах щурів.
3.1.2. Показники ензиматичної ланки системи антиоксидантного
захисту в органах щурів .
3.1.3. Вміст відновленого глутатіону та вітамінів А і Е в організмі щурів.
3.2. Вплив дріжджів Р. rhodozyma та ?-каротину на прооксидантно-
антиоксидантний гомеостаз у інтоксикованих тетрахлорметаном щурів.
3.2.1. Дослідження активності амінотрансфераз у крові щурів
3.2.2. Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів в організмі щурів.
3.2.3. Дослідження окисної модифікації білків в органах щурів
3.2.4. Активність ферментів-антиоксидантів у організмі щурів
за дії тетрахлорметану та згодовуванні їм каротиноїдів.
3.2.5. Вміст відновленого глутатіону, вітамінів А і Е та
загальної антиоксидантної активності у організмі щурів.
3.3. Процеси вільнорадикального окиснення та антиоксидантний
захист у клітинах кісткового мозку щурів
3.3.1. Вплив ?-каротину та біомаси дріжджів Р. rhodozyma на
прооксидантно-антиоксидантний гомеостаз у клітинах кісткового мозку
3.3.2. Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у клітинах
кісткового мозку інтоксикованих щурів за умов згодовування каротиноїдів
3.3.3. Дія ?-каротину та біомаси дріжджів Р. rhodozyma на систему
антиоксидантного захисту у клітинах кісткового мозку інтоксикованих
щурів.
РОЗДІЛ 4. АНАЛІЗ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ
ДОСЛІДЖЕНЬ.
ВИСНОВКИ
ПРАКТИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ.
СПИСОК