Ви є тут

Удосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці

Автор: 
Черній Валентина Олександрівна
Тип роботи: 
Дис. канд. наук
Рік: 
2009
Артикул:
0409U005190
129 грн
Додати в кошик

Вміст

ЗМІСТ
ВСТУП . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
РОЗДІЛ 1. СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПРОБЛЕМИ ПЕРВИННОЇ ОБРОБКИ І ЗБЕРІГАННЯ НАСІННЯ
ГІРЧИЦІ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
1.1. Гірчиця – ефіроолійна культура . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
1. Фізико-технологічні властивості насіння гірчиці як об’єкта первинної
обробки та зберігання . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .
1. Способи очищення насіння гірчиці . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . .
1.4. Активне вентилювання насіння . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . .
1.5. Сушіння насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . .
1.6. Мікрохвильова обробка дрібнонасіннєвих олійних культур. . . . . . . . .
1.7. Зберігання насіння гірчиці . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . .
ВИСНОВКИ ДО ПЕРШОГО
РОЗДІЛУ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .
РОЗДІЛ 2. ОБ’ЄКТИ ТА МЕТОДИКИ ДОСЛІДЖЕНЬ. . . . . . . . . . . . . . . . .
2.1. Об’єкти досліджень. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .
2.2. Вибір напрямку досліджень . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . .
2.3. Методики досліджень фізико-технологічних характеристик насіння гірчиці . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .
2.3.1. Методика досліджень фізико-механічних властивостей. . . . . . . . . . .
2.3.2. Методика дослідження теплофізичних характеристик насіння гірчиці . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . .
2.3.3. Методика дослідження гігроскопічних властивостей насіння гірчиці
2.3. Методика дослідження аеродинамічних характеристик насіння гірчиці. . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . .
2.4. Методика визначення фізіологічних властивостей насіння. . . . . . . . . .
2.4. Інтенсивність дихання насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . .
2.4.2. Методика дослідження мікрофлори насіння. . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .
2.5. Методика дослідження жирнокислотного складу насіння гірчиці та вмісту
алілгірчичної олії. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . .
2.6. Експериментальна установка для сушіння та вентилювання насіння. .
2.7. Статистична обробка експериментальних досліджень. . . . . . . . . . . . .
.
ВИСНОВКИ ДО ДРУГОГО
РОЗДІЛУ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .
РОЗДІЛ 3. ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НАСІННЯ ГІРЧИЦІ ТА ОКРЕМИХ
ОПЕРАЦІЙ ЙОГО ПЕРВИННОЇ ОБРОБКИ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
3.1. Дослідження технологічних властивостей насіння гірчиці. . . . . . . . . .
.
3.1.1. Фізико-механічні властивості. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . .
3.1.2. Теплофізичні властивості насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . .
3.2. Дослідження аеродинамічних властивостей насіння гірчиці . . . . . . . . .
3.3. Ознаки
розділення зернових сумішей дрібнонасіннєвих культур. . . . .
3.4. Дослідження ефективності очищення насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . .
.
3.5. Розробка раціональної схеми очищення насіння гірчиці. . . . . . . . . . .
. .
3.6. Дослідження процесу активного вентилювання. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .
3.6.1. Кінетика процесу активного вентилювання насіння гірчиці. . . . . . . .
3.6.2. Розробка номограм для прогнозування строків активного вентилювання
насіння гірчиці як дрібнонасіннєвої олійної культури . . . . . . . . . . .
3.7. Дослідження кінетики процесу сушіння насіння гірчиці. . . . . . . . . .
.
3.7.1. Способи математичного опису кінетики сушіння зерна. . . . . . . . . . .
.
3.7.2. Вплив режимів сушіння на кінетику та показники якості насіння гірчиці. .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . .
3.7.3. Обґрунтування режимів сушіння насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . . .
. . .
ВИСНОВКИ ДО ТРЕТЬОГО
РОЗДІЛУ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .
РОЗДІЛ 4. ДОСЛІЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ЗБЕРІГАННЯ НАСІННЯ ГІРЧИЦІ
4.1. Гігроскопічні властивості насіння гірчиці як об’єкта зберігання. . . . .
.
4.2. Дослідження мікрофлори насіння гірчиці під час зберігання. . . . . . . . .
4.3. Дослідження інтенсивності дихання насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . .
. . .
4.4. Дослідження впливу умов зберігання на хімічний склад насіння гірчиці. . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . .
4.5. Дослідження впливу умов зберігання на жирнокислотний склад насіння гірчиці
та вміст алілгірчичної олії. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. .
4.5.1. Жирнокислотний склад триацилгліцеридів насіння гірчиці. . . . . . . .
4.5.2. Закономірності зміни вмісту алілгірчичної олії в насінні гірчиці від
умов зберігання . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . .
4.6. Дослідження впливу МХ обробки на ліпідний комплекс та мікрофлору насіння
гірчиці. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . .
ВИСНОВКИ ДО ЧЕТВЕРТОГО
РОЗДІЛУ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .
РОЗДІЛ 5. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПЕРВИННОЇ ОБРОБКИ НАСІННЯ ГІРЧИЦІ . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.
5.1. Удосконалення технології очищення. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . .
5.2. Особливості технології та техніки сушіння насіння гірчиці. . . . . . . .
.
5.3. Рекомендації по зберіганню насіння гірчиці. . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . .
5.4. Розробка удосконаленої технологічної схеми первинної обробки насіння
гірчиці на ХПП, заготівельних елеваторах та зернових терміналах. .
5.5. Техніко-економічне обґрунтування та ефективність впровадження
удосконаленої технології первинної обробки насіння гірчиці. . . . . . . . . . .
.
ВИСНОВКИ ДО П’ЯТОГО
РОЗДІЛУ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . .
ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.
СПИСОК